Krachtige banengroei VS

De groei van het aantal banen in de VS buiten de agrarische sector is met een spectaculaire 292.000 toegenomen in december. Analisten waren uitgegaan van een toename van 200.000. De werkloosheid is overeenkomstig de verwachtingen 5%. De cijfers zijn een onderstreping van de juistheid van het monetaire beleid in de VS. De kans is groot dat de markt terugkomt op haar eerdere inschatting dat de volgende rente niet in maart maar in juni zal plaatsvinden.

Teleurstellend daarentegen is de ontwikkeling van de industriële productie in Duitsland. Op maandbasis was in november de stijging 0,3% tegen een raming van 0,5%. Ook tegenvallend is dat Shanghai sloot met een winst van 1,98%, wat minder is dan de 2,3% die chattechnisch nodig is om van een herstel te kunnen spreken. Het beeld voor Europa is eigenlijk niet anders: de winsten zijn te mager om van een technisch herstel te kunnen spreken. Het is evenmin positief dat Goldman Sachs de winstprognoses voor de S&P 500-bedrijven met 3 dollar heeft verlaagd naar 106 dollar voor 2015, 117 dollar voor 2016 en 126 dollar voor 2017.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
januari 08 14:48 2016 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen