Kristina Hooper (Invesco): ‘2 koersdips in 12 maanden’

De volatiliteit in de komende 12 maanden kan leiden tot “een of twee’ koersdips ter grootte van 5 tot 10%. De Amerikaanse aandelenmarkt staat op het punt om de langste ‘bull’-periode uit de geschiedenis vol te maken. Dat constateert Kristina Hooper, chief global market strategist van vermogensbeheerder Invesco.

Kristina Hooper (Invesco): '2 koersdips in 12 maanden'

Een actieve beleggingsstrategie is daarom noodzakelijk.” Deze correcties zijn een logisch uitvloeisel van de betrekkelijk hoge koers/winstverhoudingen versus de rente. Aandelen hoeven daarom niet slechter te worden maar wel kwetsbaarder. Om de handel liquide te houden, heb je correcties nodig. Dat zijn dan in feite uitnodigingen om aandelen te gaan kopen.

“Amerikaanse staatsobligaties blijven fungeren als veilige haven voor veel beleggers, ten koste van onder meer goud. Ik verrast over het feit dat beleggers goud mijden. Het gebrek aan populariteit is de afgelopen maanden geïntensiveerd: het aantal shortcontracten op het edelmetaal is op het hoogste niveau sinds 2001 aanbeland. De populariteit van Amerikaanse ‘treasuries’ als veilige haven is niet zonder gevaren. De Fed is bezig de eigen balans te verkleinen en de Amerikaanse overheid moet meer obligaties uitgeven om het oplopende tekort te financieren. Alles wijst dus op een stijgende rente ofwel dalende koersen van treasuries. Wel is er een tegenkracht in de vorm van het ‘significant’ gestegen aantal short-posities op de markt voor Amerikaanse staatsobligaties. Deze posities moeten worden teruggedraaid als de vraag naar treasuries doorzet, hetgeen de huidige trend juist versterkt.”

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
augustus 23 03:20 2018 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen