Vlog: Kwijlend mooie resultaten Apple

Kwijlend mooi zijn de kwartaalresultaten van Apple. De run op de hardware van Apple met een M1-chip zegt veel over wat gebruikers willen.

Apple heeft het afgelopen kwartaal verrassend goed cijfers gepubliceerd. De omzet steeg met 54% tot 89,6 miljard dollar tegen een raming van 77,4 miljard dollar. De winst per aandeel van 1,40 dollar ligt ver boven de raming van 0,99 dollar.

Gebruikers willen M1 en de daarbij behoren ecosysteem, waardoor de omzet van de Mac met 70% steeg, de iPad met 79% en iPhone met 66%. In het nieuwe kwartaal kan een extra impuls uitgaan van de hardware die in maart is geïntroduceerd. Minpuntje is de beschikbaarheid van chips. Het tekort kan de groei vertragen.

Apple noteert 136,70 dollar in de nabeurs ofwel 2,3% hoger dan de slotkoers. Apple noteert 30,2 keer de winst per aandeel (TTM) tegen 35,7 keer voor Microsoft.

Zeg niet dat het softwarebedrijf Microsoft minder aantrekkelijk is dan hardwareproducent Apple, hoewel het jammer blijft dat Microsoft geen mooi ecosysteem heeft met een smartphone en een smaakmakende appstore. Maar dat kan veranderen als Microsoft hardware op de markt zou brengen met een eigen versie van Android, zeg maar Android Edge, dat niet primair is gekoppeld aan de appstore van Chrome.

Kwijlend mooie resultaten Apple

Lees hier het hele artikel

  Categories:
april 29 04:28 2021 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen