Masterclass over duurzaam beleggen

Een tweede bijeenkomst is gepland voor 27 oktober. Aan het programma doen in totaal acht asset managers mee die actief zijn op dit terrein.

Vertrekpunt bij de bijeenkomst volgende maand is het Klimaatakkoord dat bijna 200 landen in de wereld eind vorig jaar hebben bereikt over de energietransitie. Deze transitie gaat gepaard met kansen en risico’s. 

Energietransitie

Angélique Laskewitz, directeur van VBDO,  zal de aftrap doen en daarbij ingaan op de verduurzaming van de samenleving en de bijdrage die impact investing daaraan kan geven.

Aansluitend spreekt spreekt Isabelle Cabie, global head of sustainable and responsible investments van Candriam over (de selectie van) ‘best in class bedrijven’. Jacco Minnaar, directeur Energie en Klimaat bij Triodos Investment Management, zal in zijn presentatie nader ingaan op de vraag hoe men als belegger kan inspelen op de verduurzaming van samenleving en economie.

Aanpassing portefeuille

Na de pauze belicht Hervé Guez, hoofd ESG Research van Mirova, onderdeel van Natixis Global Asset Management, hoe je door (des)investeringen de beleggingsportefeuille kan aanpassen aan de energietransitie.

Bruce Jenkyn-Jones, head of listed equities van Impax, onderdeel van BNP Paribas Investment Partners, gaat in op de vraag welke sectoren en assets het meest van deze verduurzaming kunnen profiteren. 

De middag wordt afgesloten met een korte discussie met vertegenwoordigers van de banken over de wijze waarop zij in hun dienstverlening invulling geven aan impact investing.

Inschrijving

De bijeenkomst van 22 juni vindt plaats in Pakhuis De Zwijger (foto). Na inloop, registratie en lunch om 12.00 uur, begint het inhoudelijke programma om 13.00 uur. De middag bestaat uit twee blokken van anderhalf uur. Afsluiting en borrel vinden plaats om 16.30 uur. Via deze link kunt u zich inschrijven.

Bij de bijeenkomst van 27 oktober ligt het accent op engagement en de implementatie van duurzame oplossingen in de beleggingsportefeuille. De exacte invulling van dit programma volgt binnen enkele weken. Aan dit onderdeel doen onder meer Henderson Global Investors, Kempen Capital Management, Robeco en Schroders mee.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
juni 22 09:00 2016 Print dit artikel