Nikola One: dit wordt de Big Bang sector

Tesla is bekend bij de meeste beleggers. Het platform Slim Beleggen focust zich in haar nieuwsbrief op de  grote broer van Tesla, de uitstoot-vrije vrachtwagen Nikola One.

Slim Beleggen: “De Nikola One wordt een truck die prestaties zal leveren waar de ‘klassieke’ vrachtwagen helemaal niet toe in staat is. De acceleratie zal dubbel zo snel gaan en op een hellend parcours houdt de Nikola One zijn snelheid veel beter aan. Tel daarbij een lagere prijs in gebruik, en onderhoud en het potentieel is geschetst!”

“Eén maand na de virtuele voorstelling van het voertuig waren er reeds 7.000 in bestelling, goed voor zo’n 2,3 miljard dollar. Toen waren we midden juni. Voor de echte voorstelling van de revolutionaire truck is het wachten tot 2 december. In tussentijd sijpelt er hier en daar nieuws door en voor ons kwam het belangrijkste daarvan enkele weken geleden. De Nikola One zal immers niet rijden op elektriciteit uit het stopcontact zoals algemeen verwacht werd maar op … WATERSTOF.”

“Dit was een grote verrassing maar wel een goed overwogen beslissing. De producent tekende zelfs al een netwerk van tankstations uit dat zijn trucks van waterstof moet voorzien. Helaas kunnen we van Nikola Motor Company (nog) geen aandelen kopen. Daarom focussen we onze research op de sector die door deze truck een gigantische boost zal krijgen: FUEL CELLS!”

“De toepassing in de truck van de toekomst komt er naast de evoluties die momenteel ingang vinden. Personenwagens (o.a. Toyota, Hyundai, Mercedes en Honda), trams, metro’s en bussen, maar ook treinen rijden al op waterstof. Zelfs voor schepen kan waterstof een milieuvriendelijke brandstof zijn. En de groei belooft ongekend groot te worden…”

“Zo wil Toyota tegen 2020 elk jaar 30.000 stuks van zijn waterstofwagen Mirai verkopen en wordt daarin sterk ondersteund door de Japanse overheid. Die wil tegen 2020 minstens 40.000 fuel cell personenwagens op zijn wegen zien rijden, en tegen 2030 zelfs 800.000. U leest het goed, een ver-twintig-voudiging in 10 jaar!”

“De fuel cell sector bestaat momenteel uit een 4-tal spelers die zich exclusief op de mogelijkheden van waterstof toespitsen. Deze hebben samen een marktkapitalisatie van minder dan 1 miljard dollar. Onnodig te zeggen dat ze stuk voor stuk een overnameprooi vormen voor grote industriële concerns maar we zien ze liever nog een tijdje zelfstandig verder gaan.”

“De eerste vraag die de sector zich momenteel stelt is wie er met Nikola in zee gaat voor het leveren van de technologie in de vrachtwagens, voor het uitrollen van het netwerk aan laadstations, voor het verzorgen van service … Deze speler haalt gegarandeerd de jackpot binnen!”

Bron: Slim Beleggen

write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Geef een reactie

 
  Article "tagged" as:
  Categories:
september 26 14:36 2016 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Bull Up

Op de club worden tips, ervaring en kennis via social media en events gedeeld. Gewoon beleggers onder elkaar met als doel om met gewogen risico en verantwoorde spreiding, uit het vermogen een zo hoog mogelijk rendement te behalen.

Toon meer artikelen