NN Group kan verder omhoog

De koers van NN Group is met 2,1% gestegen tot 37,77 euro na de publicatie van lagere resultaten dan waarop de markt had gerekend.

Het nettoverlies over het vierde kwartaal van 533 miljoen staat tegenover een winst van 700 miljoen een jaar eerder en een raming van 193 miljoen euro.

Het resultaat wordt sterk beïnvloed door de afwaardering op de goodwill na de overname van Delta Lloyd. Er moet dan ook niet te zwaar worden getild aan de daling van de nettowinst met 47,1%. Minder gunstig is de ontwikkeling van het operationele resultaat op basis van bestaande activiteiten. Dat was over het vierde kwartaal -0,7% tegen een plus van 2,5% jaarbasis. De inkoop van 500 miljoen aan eigen NN aandelen (3,9% van de marktwaarde) is een pluspunt, evenals de verhoging van het dividend met 14,5% tot 1,90 euro. Dat zijn voorstellen die moeten worden gezien als een weerspiegeling van het vertrouwen in de toekomst. De bovengrens van de bandbreedte ligt op 40 euro niet erg veel hoger dan de huidige koers, wat bij een dividendrendement van 5% niet valt te rechtvaardigen.

NN Group kan verder omhoogBekijk ook:

eer van dit soort tips ontvangen? Volg Bull Up op: Facebook en/of Twitter.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
februari 14 14:01 2019 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen