Opnieuw FD-prijs voor vermogensbeheerder Servatus

De FD Gazellen Awards worden elk jaar uitgereikt aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Om in aanmerking te komen voor een Gazellen Award moet drie opeenvolgende jaren een winstgroei van minimaal 20 procent zijn behaald. 

Servatus werd in 2010 opgericht door Kees Klijsen en Peter van Galen en combineert vermogensregie met vermogensbeheer. ‘We hebben eigenlijk al die jaren een mooie groei doorgemaakt op alle aspecten: aantallen relaties, beheerd vermogen en daarmee ook omzet en winst’, zegt Van Galen. Het beheerd vermogen bedraagt nu bijna 300 miljoen euro. 

Het succes schrijft hij toe aan de scherpe focus en een onderscheidend beleggingsbeleid. ‘De dienstverlening is gericht op mensen met een vermogen van meer dan 1 miljoen euro. Door de omvang van de gemiddelde relatie kan het aantal relaties per vermogensmanager beperkt blijven, waardoor echte persoonlijke aandacht gewaarborgd is.’

Daarnaast stelt hij dat Servatus zich als een van de eerste partijen in Nederland heeft geprofileerd als indexbelegger. ‘De effectenportefeuilles worden volledig belegd in indextrackers. Hiermee wordt op zeer kostenefficiënte manier maximale spreiding gerealiseerd.’ 

In het verleden heeft ondermeer IBS Capital Allies de prijs eens gewonnen – thans een van de grootste vermogensbeheerders in Nederland. 

Lees hier het hele artikel

  Categories:
oktober 18 10:03 2016 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Fondsnieuws

Fondsnieuws is het grootste online platform voor beleggingsprofessionals in Nederland.

Toon meer artikelen