Oranjeportefeuille: update 7 januari

Het rendement op de Oranjeportefeuille staat na de eerste maand in de min, maar is wel hoger dan dat van de AEX index. Uitblinker is Takeaway.com met een plus van 23,9%.

Oranjeportefeuille: update 7 januariSinds de start op 5 december heeft onze Oranjeportefeuille turbulente tijden meegemaakt. Ook onze selectie van Nederlandse aandelen kon zich niet aan de malaise op de beurs onttrekken.

Technologiefondsen moesten een aantal stappen terug door het negatieve sentiment rond deze sector in de VS. Daarnaast viel de omzetverwachting van TSMC voor het vierde kwartaal wat tegen. Analisten hadden op iets meer gerekend. TSMC is, naast Intel en Samsung, een van de belangrijkste afnemers van machines van ASML. ASML (-12,7%) en TKH (-11,5%) zijn momenteel de grootste minnen in onze portefeuille. Wij denken dat het koersverlies dat de technologieaandelen hebben geleden ten onrechte is en verwachten koersherstel.

Een mooi pluspunt was natuurlijk de overname door Takeaway.com in Duitsland van de merken Lieferheld, Pizza.de en Foodora van concurrent Delivery Hero. Takeaway.com betaalt €930 mln voor de Duitse activiteiten, waarvan €422 mln in aandelen Takeaway. De Duitsers krijgen daarmee 18% van de aandelen Takeaway in handen. Het nieuws leverde Takeaway.com een koerswinst van ruim 28% op. Het is dan ook geen verrassing dat dit de uitblinker in de portefeuille is met een rendement van 23,9%.

De Oranjeportefeuille laat over de periode 5 december – 4 januari een min zien van 3,9%. Dat is nog altijd beter dan de -6,0% van de AEX index. Wij voeren op dit moment geen wijzigingen in de portefeuille door, maar blijven de ontwikkelingen op de beurs nauwlettend in de gaten houden.

 

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
januari 07 15:09 2019 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen