Particuliere belegers veel positiever dan pro’s

Particuliere beleggers verwachten significant meer rendement te behalen in vergelijking met professionele beleggers. Dat blijkt uit onderzoek van Natixis Investment Managers onder 8.550 individuele beleggers.

Particuliere belegers veel positiever dan pro'sDe ‘verwachtingskloof’ wereldwijd bedraagt op dit moment op de lange termijn 174%. Dit is 53 procentpunt meer dan in 2020.

Een groot deel van de ondervraagde beleggers, allen met meer dan $100.000 aan belegbaar vermogen, heeft in 2020 dubbelcijferige rendementen behaald en is over 2021ook zeer positief. Gemiddeld verwachten ze in 2021 een jaarlijks rendement van 13% boven de inflatie te behalen. Wereldwijde financiële professionals zijn dit jaar echter veel conservatiever en voorspellen een rendement van 5,3% boven de inflatie.

Top 3

Verwachtingen met betrekking tot rendementen op de lange termijn van particuliere en professionele beleggers zijn afgelopen jaar verder uit elkaar gegroeid, tot 174% wereldwijd.

Een traag economisch herstel staat met 36% bovenaan de lijst met zaken waar Europese beleggers zich zorgen over maken.

Beleggers zijn waakzaam voor herstelrisico’s: bijna 80% van de beleggers geeft de voorkeur aan veiligheid boven beleggingsrendement

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
juni 23 14:48 2021 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen