PBoC strijdt tegen speculatie in yuan

De kosten om offshore de Chinese yuan te lenen zijn explosief gestegen, zo schrijft CNBC. De Hong Kong Interbank Offered Rate schoot omhoog tot een record na interventies van de People’s Bank of China om een tekort aan liquiditeit te voorkomen.

De rente steeg daardoor naar 66,8% tegen eerder 5%. Volgens een handelaar worden dergelijke monetaire stappen gezet om tegenwicht te bieden tegen speculaties. Het schijnt vandaag wat te hebben gewerkt, want in de loop van de dag is de euro/yuan gedaald naar 7,1287.

De charts laten duidelijk tegengestelde plaatjes zien. Op korte termijn kan de euro/yuan onder druk staan, maar de grafiek voor de lange termijn geeft aan dat de ‘grote’ stijging van de euro/yuan nog moet komen. De strijd is dus nog niet gestreden.

PBoC strijdt tegen speculatie in yuan

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
januari 12 14:32 2016 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen