Rente VS kan zorgen voor verrassende impuls

De dreigingen voor de Europese beleggers lijken te verminderen. De markten wachten wel op nieuwe impulsen waardoor de Europese markten vandaag afwachtend zullen openen, zo blijkt in de premarket.

De AEX (570,07) staat minder dan een haar verwijderd van de hoogste slotstand eerder dit jaar. Een technisch minpuntje is wel de hoge stand van de RSI, maar dat wordt pas echt gevaarlijk bij een kentering van de trend van deze indicator.

#Rente VS kan zorgen voor verrassende impuls

De grootste verrassende impuls komt waarschijnlijk uit de hoek van de ontwikkeling van de Amerikaanse rente. De 10-jarige rente staat op 3,054% bovenin de bandbreedte, zodat de kans op een daling groter is dan een stijging. Een daling zal eerder worden ingegeven door een technische correctie dan door fundamentele cijfers die in de loop van de week worden gepubliceerd.

In Azië waren beleggers vandaag afwachtend. Hierdoor stonden de koersen onder lichte druk. De Nikkei is -0,11%, de ASX 0,79% en Shanghai -0,50%. Australië daalde relatief sterk door lagere koersen voor de bankaandelen. Euro/dollar is 1,1740. Euro/yuan is 7,4899. Goud is -0,17% op 1.286,70. Brent is +0,16% op 79,35 dollar. Duitse Bunds zijn onveranderd op 0,522% en US Bonds zijn -0,011 op 3,054%.

#Rente VS kan zorgen voor verrassende impuls

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
mei 22 08:13 2018 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen