Rustige start AEX

De Europese aandelenmarkten zullen vandaag afwachtend openen. In de premarket staan de indices niet noemenswaardig boven het slot van gisteren. De AEX (555,85) biedt op basis van de bandbreedte op dagbasis minder opwaartse kracht dan de RSI en het prijsmomentum.

VS-president Trump richt momenteel zijn pijlen op Iran, die hij heeft beschuldigd van de aanvallen op de olietankers eerder deze week. Iran spreekt het tegen en zegt dat voor de beschuldiging geen bewijs is. Bij een escalatie zullen Rusland en China mogelijk partij kiezen voor Iran. De olieprijs is vanmorgen verder opgelopen.

De aandelenmarkten in Azië staat grotendeels onder druk door de oplopende spanningen rond Iran en de vrees voor de gevolgen van de demonstraties in Hong Kong aan moederland China. Nikkei +0,33%, Hong Kong -0,55%, Shanghai -0,50%, Kospi -0,48% en India -0,39%. Euro/dollar en euro/yuan staan onder lichte druk. Goud +0,40% op 1.349,10, maar uit een scan (zie onderstaand overzicht) blijkt dat goud niet veel opwaartse potentie te hebben. Brent is +0,62% op 61,69 dollar door de aanslagen op de olietankers. Duitse Bunds -0,004 op min 0,247%. US Bonds -0,007 op 2,084%.

Rustige start AEXBekijk ook:
Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
juni 14 14:00 2019 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen