Schroders: Deze markt biedt koopkansen

Dat zei hoofd Europese aandelen Rory Bateman van Schroders in een conference call naar aanleiding van de uitslag van het EU-referendum in het Verenigd Koninkrijk dat verrassend door het Brexit-kamp werd gewonnen. 

‘Democratie heeft gesproken en de markten reageren daar zeer snel op. Het is zeer goed mogelijk dat dit zo’n situatie is waarin de markten overdrijven’, zegt Bateman. 

Hoewel hij in het belang van zijn klanten niet op individueel fondsniveau kan zeggen welke aandelen Schroders nu inslaat, zegt hij in algemene zin wel een hoge correlatie tussen aandelen onderling waar te nemen. De bedrijven met goede fundamentals zouden dan koopwaardig kunnen zijn. 

Ten aanzien van Britse aandelen stelt hij dat de bedrijven in de FTSE 100, die 78 procent van hun omzet in het buitenland behalen, profiteren van een zwakkere pond, terwijl de winstgevendheid van midcapbedrijven onder druk kan komen te staan als de Britse economie naar verwachting zal afzwakken.

Over banken uit de Europese periferie maakt hij zich zorgen. ‘Je kunt nu vraagtekens zetten bij de solidariteit in Europa. De risicopremie op aandelen van banken uit de periferie zal daardoor waarschijnlijk toenemen.’ 

Wat de uitslag van de volksraadpleging precies betekent, is Bateman nog niet helemaal duidelijk. ‘We zullen een paar dagen nodig hebben om te weten wat de precieze politieke implicaties zijn.’    

 

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
juni 24 07:18 2016 Print dit artikel