Schroders: Inflatie en India stuwen grondstoffen

Dit stelt Geoff Blanning (foto), hoofd grondstoffen bij Schroders. Hij wijst erop dat de grootste winsten behaald worden aan het begin van een nieuwe bullmarkt. Dat moment lijkt hem te zijn aangebroken.

Inflatiehedge

Grondstoffen worden gezien als hedge tegen inflatie. En volgens Blanning is een stijging van de inflatie slechts een kwestie van tijd.

De stijgende grondstoffenprijzen sinds het begin van dit jaar ziet hij wat dit betreft als een voorteken.

De bearmarkt is voorbij, concludeert hij. Er zijn verschillende factoren die steun verlenen aan de grondstoffensector.

India vs China

Zo werd de prijsdaling van de afgelopen jaren verklaard door overproductie. Maar door de scherpe prijsdalingen, van soms wel 70 tot 80 procent, groeit de productie niet meer.

Daarnaast droeg de sterke Amerikaanse dollar bij aan de prijszwakte. Maar de dollar stijgt niet langer. Al kan de munt weer sterker worden als de Fed haar monetair beleid verkrapt, in het verleden kon dit een dalende trend van de dollar niet keren, noch die van stijgende grondstoffenprijzen, wijst de strateeg.

De sterke vraag uit China naar grondstoffen valt weg, maar India neemt die positie over, vervolgt Blanning. Schroders denkt dat India in de nabije toekomst een belangrijke rol gaat spelen op de grondstoffenmarkten.

De strateeg houdt wel enige slag om de arm, door erop te wijzen dat een stijging nooit in een rechte lijn gaat en mogelijk nog niet elke grondstof z’n bodem heeft bereikt. 

Lees hier het hele artikel

  Categories:
juni 02 09:44 2016 Print dit artikel