Selwyn Duijvestijn: Renteverhoging luidt einde stijging huizenprijzen in

De stijging van de huizenprijzen komt snel ten einde wanneer de rente wordt verhoogd. Wat denkt u? Reageren kan hieronder!

Club poll

Stijging huizenprijzen komt snel ten einde wanneer de rente wordt verhoogd

Bekijk resultaten
Loading ... Loading ...
write a comment

2 Comments

 1. januari 18, 15:26 #1 De Goudvink

  Vraag naar betaalbare woonruimte is en blijft hoog.
  Uitbreiding / renovatie blijft voorlopig op achterstand.
  Economische groei nog zeer broos en onzeker.
  Er is veel geld `onder de mensen`.
  Eventuele rimpels op de beurs leidt tot onzekerheid
  van belegger.
  In veel gebieden ook in steden licht het prijsniveau nog niet op dat van begin 2008. En dat met in die tijd een hogere rentevoet.
  Gelieve bovenstaande aspecten geheel vrijblijvend te zien ze vormen slechts de basis aan mijn gedachten gang.

  Reply to this comment
  • februari 03, 15:10 NickNeem

   De huizenprijzen zullen dalen als de rente weer richting 3 – 5% gaat. Dat zijn communicerende vaten. Welke dominosteentjes vervolgens omvallen….het kan dan hard gaan. Punt is dat de rente nog jarenlang laag kan blijven.

   In dat geval gaan de huizenprijzen op termijn ook stabiliseren of lager. Een Balance Sheet Recession komt er dan aan. Net als in Japan. Rente 0,0% en toch dalende huizenprijzen doordat particulieren hun huishoudboekje weer willen opschonen (lees: aflossen). Gewoon omdat ze veel te veel moesten betalen voor hun huis.

   Reply to this comment

Geef een reactie

 
  Categories:
januari 18 14:30 2017 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Selwyn Duijvestijn

Roeien tegen de stroom in, kopen wanneer iedereen mij voor gek verklaart. Ik ben een groot aanhanger van contrair beleggen en contrair handelen. Het is niet voor iedereen weggelegd, maar het is in mijn ogen de enige strategie die tot fantastische rendementen kan leiden. Midden in de crisis ben ik begonnen met handelen op de beurs. De enorme snelheid waarmee geld verdiend kan worden in combinatie met de mogelijkheden, risico's, kansen en het gigantische pallet aan facetten dat bij beurshandel komt kijken, maakt het voor mij een hobby, passie en kostwinning in één.

Toon meer artikelen