Shell zal AEX niet redden

Het is onwaarschijnlijk dat Shell de AEX een impuls zal geven. Daarvoor ligt het aandeel en de olieprijs er te slecht bij.

Shell sloot gisteren op 24,61 euro met een verlies van 5,6%. Investtech: “We moeten terug naar 26 november 2021 om een even grote daling te vinden. Toen daalde het aandeel met 6,3%.”

De afgelopen maanden is een nauwe relatie ontstaan tussen de prijsontwikkeling van olie en de koers van Shell. Wat zegt het prijsverloop.

Weekgrafiek Brent

Shell zal AEX niet redden

De weekgrafiek voor Brent laat zie dat de correctiefase nog niet voorbij is. Er lijkt wel van alles aan te worden gedaan om niet beneden de steun van 100-105 te komen. De RSI geeft aan dat de markt niet oversold genoeg is om een stijging te verwachten. Ook het verschil tussen de prijs en de ondergrens van de bandbreedte (30 dollar) is te groot. De kans is groot dat Brent zal dalen naar minimaal 88 dollar. Dat is slecht voor de koersontwikkeling van Shell.

Weekgrafiek Shell

Shell zal AEX niet redden

Shell kan dalen naar 22,90 euro basis de weekgrafiek. Het beeld wijkt niet veel af van Brent. De RSI staat de hoog om op een koopje te jagen. Gebruik een stijging om gedekte calls te schrijven.

Let wel, op dagbasis kunnen beleggers gemakkelijk de indruk krijgen dat zowel Brent als Shell oversold zijn. Dat past bij het marktbeeld. Dagbewegingen lijken momenteel te veel te worden beïnvloed door computermodellen en sentimenten van traders.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
april 26 07:53 2022 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen