Sony: vergeten glorie blijft glimmen

De aandelen van Sony zaten begin deze week in de lift en zijn 37,4% op jaarbasis gestegen.

Ze zijn volgens Peter Garnry, hoofd Aandelenstrategie Saxo Bank, zelfs met 1641% gestegen in vergelijking met het dieptepunt in oktober 2012. Dit is een opmerkelijke wending voor het Japanse technologiebedrijf, waarvan werd voorspeld dat het failliet zou gaan. Sony staat nu op slechts 5,2% van een nieuwe all time high. Hiermee komt een einde komt aan de daling van 21 jaar die begon op het hoogtepunt van de internetbubbel.

Sony maakte vorige week zijn meest recente resultaten bekend en verhoogde zijn verwachting voor bedrijfsinkomsten naar 1,04 miljard Japanse yen, tegenover een eerdere verwachting van 980 miljard Japanse yen. Volgens het bedrijf hebben de uitgebreide activiteiten op het gebied van muziek, televisie, entertainment en camera’s het bedrijf geholpen om de pandemie te doorstaan.

De meest winstgevende factor voor Sony is het groeiende aandeel van de inkomsten en winsten uit zijn segment Game & Network Services. Dit zal het bedrijf helpen om de kasstromen te doen toenemen.

Sony: vergeten glorie blijft glimmen

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
november 04 05:45 2021 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen