S&P biedt speelruimte en waarom Brent zou stijgen naar 100 dollar

De Amerikaanse markten zullen vandaag moeizaam omhoog gaan. De meeste winst is weggelegd voor de Nasdaq en dat is met 0,13% niet veel.

De grafiek voor de S&P (2.711,45) ziet er bedrieglijk uit. Op dagbasis is geen ruimte voor een stijging. Op week- en maandbasis is ruimte voor een stijging tot tussen de 2.850 en 2.900.

Cijfers over de Amerikaanse industriële productie zullen tijdens beurs worden gepubliceerd. De markt verwacht voor april een stijging van 0,6% tegen 0,5% een maand eerder. De trend ziet er positief uit. Ook tijdens beurs cijfers over de bezettingsgraad. Economen verwachten een toename naar 78,4% over april van 78,0% een maand eerder. Weinig schokkend is het cijfer over de nieuwbouw: 1,287 miljoen nieuwe huizen werden in de stijgers gezet tegen een raming van 1,310 miljoen. Het geeft wel aan dat consumenten vertrouwen hebben in de economie.

S&P biedt speelruimte en waarom Brent zou stijgen naar 100 dollar

De opmars van Brent is nog niet voorbij. Een groeiend aantal analisten voorspelt een stijging naar 100 dollar. Dat is niet onlogisch nadat Brent boven de weerstand van 65 dollar is gekomen. Op 95 dollar ligt de volgende weerstand. Als de prijs daarboven komt is een stijging mogelijk tot rond de 125 dollar.

S&P biedt speelruimte en waarom Brent zou stijgen naar 100 dollar

Lees hier het hele artikel

  Categories:
mei 16 15:34 2018 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen