Tegengestelde richtingen centrale banken

“Het monetaire beleid van de grote centrale banken gaat in de laatste maand van het jaar compleet tegengestelde richtingen uit”, meent Standish, een boetiek van BNY Mellon.

Tegengestelde richtingen centrale banken“De Fed staat op het punt voor het eerst in negen jaar een krapper beleid te gaan voeren, terwijl de ECB juist meer wil gaan stimuleren. De Bank of England volgt de koers van de VS en zal in de eerste helft van 2016 de rente met 25 basispunten verhogen. Japan handhaaft vooralsnog het ingezette soepele monetaire beleid.”

De Bank of Japan is er nog steeds van overtuigd dat de binnenlandse vraag het herstel zal dragen. Toch rijst er twijfel, volgens sommige specialisten. “Dat komt met name omdat de loongroei niet aantrekt, ondanks de stijgende bedrijfswinsten. Het gevolg is dat de consumptie ook magertjes blijft.” Dat zal een negatief effect hebben op de groei van de economie.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
december 02 08:37 2015 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen