Trump blijft de toon zetten, zij het in negatieve zin

De Amerikaanse markten zullen vandaag flink lager openen. In de premarket: S&P -0,61%, Nasdaq -0,71% en Dow Jones -0,76%. De Amerikaanse PPI is op maandbasis gestegen met 0,3% in juni tegen 0,5% in mei en een verwachting van 0,2%. Het zijn geen cijfers die indruk maken.

Trump blijft de toon zetten, zij het in negatieve zin. De escalatie van de handelsoorlog weegt zwaar, nadat de VS-president nieuwe invoerrechten heeft aangekondigd voor een pakket van Chinese import ter waarde van 200 miljard. Verder lopen de geopolitieke spanningen op tijdens het NAVO-overleg. Trump wil een hogere bijdrage van de andere lidstaten. Bovendien beschuldigt het Duitsland een gevangene te zijn van Rusland vanwege de Russische investering van 11 miljard dollar in een pijpleiding naar Duitsland. Brent is 2% lager op 77,28 dollar, omdat Saoedi-Arabië op veler verzoek meer olie gaat produceren om de prijsstijging af te romen. De Europese markten zijn meer dan 1% lager, de DAX zelfs 1,5%.

De S&P (2.793,84) beweegt zich rond de toppen van maart en juni. De chart laat een gemengd beeld zien. De trends die rond de koers slingeren verslechteren. De RSI staat hoog en het prijsmomentum weet niet of ze wel of niet moet uitbreken.

Trump blijft de toon zetten, zij het in negatieve zin

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
juli 11 15:10 2018 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen