Variaties op Ray Dalio’s All-Weather Portefeuille: Duurzaamheid, Inkomen en Vastgoed

Ray Dalio, de beroemde hedgefondsmanager en oprichter van Bridgewater Associates, heeft zijn befaamde All-Weather Portefeuille voorgesteld als een manier om te beleggen in verschillende economische omstandigheden. Tim Nijsmans en Yoran Brondsema hebben daarop in hun boek ‘De Hangmatbelegger’ een variatie gemaakt met ETF’s (Exchange-Traded Funds) die passen bij verschillende beleggingsstijlen en -doelen. Hieronder bespreken we enkele van deze stijlen.

De Wereldverbeteraar

Voor de duurzame belegger hebben we een selectie van ETF’s samengesteld die zich richten op duurzaamheid. De Wereldverbeteraar zoekt niet alleen naar financiële rendementen, maar maakt ook bewuste keuzes met betrekking tot milieu en maatschappij. Dit type belegger probeert een positieve impact te maken door te investeren in bedrijven die zich inzetten voor een betere wereld.

De Levensgenieter

De Levensgenieter richt zich op uitkerende ETF’s die een stabiel en aantrekkelijk inkomen bieden. Deze ETF’s investeren in dividendaandelen, wat betekent dat de belegger regelmatig dividenduitkeringen ontvangt. Dit is een geweldige optie voor beleggers die op zoek zijn naar een passief inkomen om hun levensstijl te ondersteunen.

De Vastgoedliefhebber

Vastgoed blijft een populaire investering, ook hier in Nederland. Voor degenen die willen profiteren van de voordelen van vastgoedbeleggingen zonder direct onroerend goed te kopen, zijn er ETF’s die aandelen van vastgoedbedrijven bevatten. Deze bedrijven verhuren hun panden en betalen huurinkomsten uit in de vorm van dividenden. Dit biedt een eenvoudige manier om te investeren in vastgoed en te profiteren van huurinkomsten zonder de rompslomp van het direct beheren van eigendommen.

De Doemdenker

De Doemdenker is de belegger die zich voorbereidt op de mogelijkheid van economische neergang en onzekerheid. Deze stijl richt zich op defensieve beleggingen en veilige havens zoals obligaties en goud-ETF’s. Het doel is om kapitaal te behouden en risico’s te minimaliseren tijdens marktschommelingen.

Masterclass terugkijken: “Kan jij hangmatbeleggen?”

Tijdens het BeursInside evenement in november 2023 gaven Tim Nijsmans en Yoran Brondsema een boeiende masterclass met de titel “Kan jij hangmatbeleggen?” In deze sessie bespraken zij diverse beleggingsstrategieën en hoe je een passieve beleggingsportefeuille kunt opbouwen die voor je werkt, zelfs terwijl je ontspant in een hangmat. Het goede nieuws is dat je deze masterclass nu gratis kunt terugkijken. Een geweldige kans om meer te leren over slimme beleggingsstrategieën en je eigen portefeuille te optimaliseren.

Mis deze kans niet en duik dieper in de wereld van beleggen met de waardevolle inzichten van Tim Nijsmans en Yoran Brondsema.

write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Geef een reactie

 
mei 24 12:46 2024 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Zita Chengadu

Toon meer artikelen