Verrassende cijfers economie Japan doen Nikkei niets

Japan kwam met verrassende cijfers over de economie. Maar de Nikkei trok zich daar weinig van aan. Beleggers zitten nog steeds met de yen in hun maag. De Japanse index verloor dan ook 0,5%. De dollar/yen is nu 101,71.

ontwikkeling dollaryen
De ontwikkeling van de dollar/yen

De Japanse economie blijkt in het tweede kwartaal met 0,2% te zijn gegroeid ten opzichte van de voorgaande periode. In een voorlopige raming gingen economen uit van stagnatie. Ten opzichte van een jaar eerder komt de groei in het tweede kwartaal uit op 0,7%. De goede cijfers kunnen premier Shinzo Abe en president Haruhiko Kuroda van de Bank of Japan. Wel gebruiken. Ze staan onder druk om meer maatregelen te treffen om de kwakkelende economie te stimuleren.

In de Nikkei was Nintendo spekkoper vanwege het nieuws dat Apple het beroemde spelletje Super Mario naar iOS brengt en Pókemon Go nog dit jaar beschikbaar komt voor de Apple Watch.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
september 08 08:16 2016 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen