De verwachtingen in de rente- en aandelenmarkten van Bob Homan

In zijn keynote op de BeleggersFair sprak Bob Homan, Head Investment Office van ING Bank, over de economische verwachtingen, de gevolgen hiervan voor de rente- en aandelenmarkten, de aandelen zelf en waar de belegger naar kan kijken. Gemist? Kijk nu de video terug!

Als econoom begon Bob Homan (foto) zijn carrière bij de Postbank. Daarna werkte hij bij enkele vermogensbeheerders. Vanaf 1999 was hij werkzaam als directeur Beleggen bij WestlandUtrecht Effectenbank. Homan bekleedt sinds 2008 zijn huidige functie bij ING Bank: Head Investment Office. In deze functie is hij eindverantwoordelijk voor het beleggingsbeleid van ING Bank voor Nederlandse klanten. Tevens worden er onder zijn hoede visies en analyses gemaakt, modelportefeuilles beheerd, vermogensbeheer gedaan en communicatie over beleggen verzorgd. In de media is hij hét gezicht als woordvoerder beleggen bij de ING Bank.

In zijn keynote op de BeleggersFair op 17 november in de Beurs van Berlage stond hij eerst stil bij de economische verwachtingen op de korte termijn. Vanuit daar vertrok hij naar de economische verwachtingen op de lange termijn en de grote tendensen die daarin een belangrijke rol spelen, zoals demografie en technologie.

Hieraan koppelde hij de verwachtingen in de rente- en aandelenmarkten op de langere termijn om vervolgens terug te keren naar de verwachtingen op korte termijn aangaande de aandelen en de drivers ervan: economie, rente, centrale banken, waarderingen en sentiment. Tot slot gaf hij aan waar de belegger naar kan kijken op de korte termijn.

Benieuwd naar zijn keynote? Bekijk de video hieronder.

Kijk voor meer informatie en beeldmateriaal op www.beleggersfair.nl.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
december 13 06:40 2017 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen