Waarom Citigroup tegenvalt

De reactie van de markt op de kwartaalcijfers van Citigroup zou wel eens veel kunnen zeggen. De kwartaalwinst van Citigroup van 1,61 dollar per aandeel is duidelijk hoger dan de raming van 1,55 dollar.

Het probleem is echter de ontwikkeling van de baten. Deze bedroegen 17,1 miljard dollar tegen een verwachting van 17,6 miljard. De tegenvaller kan in belangrijke mate worden toegeschreven aan de daling van de baten in vastrentende waarden. De cijfers zijn niet slecht. Beleggers zouden in deze verslagperiode echter wel eens sterker naar de baten en omzet kunnen kijken dan in het verleden, omdat deze een belangrijkere graadmeter zijn voor de groei dan de winst. In de voorbeurs staat het aandeel Citigroup 0,95% lager op 56,15 dollar. Het dividendrendement van 3,2% is mooi voor in een periode van groei, maar mogelijk te laag in een periode beladen met risico’s. Een steun ligt op 52 dollar.

 

Waarom Citigroup tegenvalt
Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
januari 14 15:07 2019 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen