Wat levert investeren in koffie op?

Veel mensen geven dagelijks geld uit aan kleine uitgaven zoals een koffie to go. Stel je voor dat je elke dag €5 uitgeeft aan koffie, dat is €1.825 per jaar. Over een periode van 10 jaar komt dit neer op €18.250. Wat als je dit bedrag in plaats daarvan zou investeren in Starbucks aandelen?

Door dagelijks €5 te investeren in Starbucks aandelen, met een gemiddeld jaarlijks rendement van 10% en herbelegde dividenden, zou je na 10 jaar ongeveer €29.282 kunnen hebben. Volgens Morningstar was het gemiddelde rendement van Starbucks over de afgelopen 10 jaar ongeveer 12%, maar voor deze berekening hebben we een conservatieve schatting van 10% genomen. Dit resulteert in een totale winst van ongeveer €11.032, wat neerkomt op een winstpercentage van ongeveer 60.45%.

Het doel van deze vergelijking is niet om je te ontmoedigen van het genieten van je dagelijkse koffie, maar om het belang van beleggen en vroeg beginnen met investeren te benadrukken. Door bewuste keuzes te maken en regelmatig te investeren, kun je op de lange termijn aanzienlijk financieel voordeel behalen. Begin vandaag nog en profiteer van de kracht van compounding!

write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Geef een reactie

 
  Article "tagged" as:
  Categories:
juni 06 14:16 2024 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Zita Chengadu

Toon meer artikelen