Wat zeggen de charts over Alphabet, Apple, Facebook en Microsoft

Alphabet, Apple, Facebook en Microsoft staan op het punt om hun kwartaalcijfers te publiceren. Wat zeggen de charts voor deze ondernemingen.

Bij de publicatie van de resultaten van Facebook zal vooral worden gekeken naar de impact op de omzet van de wijziging die wordt aangebracht in de manier waarop met nieuws wordt omgegaan. Bij beleggers is een behoorlijke terughoudendheid ontstaan. Het aandeel noteert 188,80 dollar. De bovengrens van de bandbreedte ligt hier 4 dollar boven.

Bij Apple draait alles om de verkoop van de iPhone X. Veel interessanter is echter hoe de onderneming denkt zich staande te houden als apps niet langer lokaal op een smartphone of pc draaien maar in de cloud, zodat ze platform onafhankelijk worden. Daarnaast is sprake van een tendens dat apps als die van Facebook apps aanbieden die alleen bereikbaar zijn via het eigen platform. Apple noteert op 170,51 dollar onderin de bandbreedte. Rond de 168/169 dollar ligt een sterke steun. Voor de lange termijn is de trend op weekbasis positief. Actieve beleggers kunnen een longpositie opbouwen.

Enige fundamentele reserve richting Alphabet is terecht. De onderneming heeft al een dominante positie, maar de wijze waarop door bedrijven met cookies en privacy wordt omgegaan roept steeds meer weerzin op. De commerciële mogelijkheden van Google dreigen in de komende jaren te worden beperkt door regelgeving. Hoe zal de onderneming daarmee omgaan. Op 1.172,60 staat de onderneming bovenin de bandbreedte.

Microsoft zit sterker dan andere techbedrijven in een transformatieproces. Commercieel heeft de onderneming geen succes weten te maken van de mobiele activiteiten. De keerzijde is dat Microsoft voorop is gaan lopen in de ontwikkeling van één operating system voor alle mogelijke apparaten door voor elk type device een Windows-schil te bouwen om een harde kern, de zogenaamde core. Ook de omschakeling van de verkoop van software als Office naar een abonnementenservice is een succes. De clouddiensten ontwikkelen zich eveneens gunstig. Op 92,22 dollar staat de koers boven in de bandbreedte met een sterk, bijna parabolisch stijgende trend. Wie de aandelen niet heeft, mag in een correctieperiode puts gaan schrijven.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
januari 29 13:54 2018 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen