Vlog: Westerse beurzen bieden weinig potentie

Westerse aandelenmarkten bieden voor de korte termijn weinig opwaartse potentie. Dat blijkt uit een scan regionaal belangrijke ETF’s.

De VanEck AEX ETF is zelfs licht doorgeschoten. De koers staat boven de bovengrens van de bandbreedte.

De meeste potentie bieden markten waar de meeste beleggers momenteel nauwelijks iets mee te maken willen hebben. ETF’s gericht op Vietnam, China, Brazilië en BRIC bieden een potentie van meer dan 5%. China is het meest interessant van dit kwartet vanwege de betekenis en omvang van de economie en de wijze waarop het lang is georganiseerd.

Minder dan 1% potentie bieden ETF’s gericht op de Dow Jones, AMX, MSCI USA, Nasdaq, Europa, MSCI World ESG Screened, DAX en AEX. Van dit achttal gaat extra interesse uit naar de Nasdaq en AEX vanwege het technologisch belang. De AEX kan worden gezien als een mooi gespreid mandje met een redelijk sterke aanwezigheid van tech (=groei), finance (=onderwaardering) en redelijk wat aandelen uit de oude economie.

Westerse beurzen bieden weinig potentie

Lees hier het hele artikel

juli 15 05:59 2021 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen