Alleen koffie kan omhoog

Alleen koffie biedt opwaarts potentieel in een sombere soft commodity markt, althans dat denkt Nitesh Shah, Commodities Strategist van ETF Securities. “De prijzen van soft commodities of agrarische grondstoffen zijn in de buurt van hun dieptepunt die ze in 2015 bereikten.”

“Afgezien van Arabica-koffie zullen prijzen van soft commodities voorlopig niet aantrekken. Ondanks de sterke productie elders in de wereld, zal de sterk afgenomen Braziliaanse Arabica-koffieproductie (-20%), door ongunstige weersomstandigheden dit jaar waarschijnlijk leiden tot een stijging van de koffieprijzen. Voorheen kon Brazilië – dat ongeveer 45% van de wereldwijde productie van Arabica-koffie verzorgt – overtollige voorraden van voorgaande jaren op de markt aanbieden als de oogst een jaartje slecht was. De voorraden zijn echter aanzienlijk geslonken. Het krappe aanbod op de markt zal waarschijnlijk dit jaar stevig gevoeld worden.”

Lees hier het hele artikel

  Categories:
oktober 11 13:44 2017 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen