Terug naar home

Meest gereageerd

Banengroei Amerika beduidend kleiner dan voorzien – ADP

De werkgelegenheid in de private sector in de Verenigde Staten is in november minder sterk gestegen dan verwacht. Dit bleek woensdag uit cijfers van loonstrookjesverwerker ADP.

Lees verder

Bescheiden herstel AEX, opnieuw flinke koerssprong InPost

De Amsterdamse beurs lijkt vrijdagochtend op adem te komen na het koersgeweld in de afgelopen dagen. Kort voor de klok van elf uur won de AEX 0,7 procent op 671,30

Lees verder

Producentenprijzen eurozone iets harder gestegen

De producentenprijzen in de eurozone zijn in juli iets harder gestegen dan in de voorgaande maand. Dit bleek vrijdag uit cijfers van Eurostat, het Europese bureau voor de statistiek.

Lees verder

Update: Value8 verkoopt Kersten aan Morefield

Investeringsbedrijf Value8 heeft Kersten Group voor 22,8 miljoen euro verkocht aan Morefield, het oude Headfirst Source Group. Dit maakten Value8 en Morefield, waarin Value8 een belang heeft van ongeveer 80

Lees verder

Philips schikt met Amerikaanse ministerie van Justitie

Philips heeft met het Amerikaanse ministerie van Justitie schikkingen getroffen in twee zaken gerelateerd aan de Connected Care-portefeuille. Dit maakte Philips vrijdagochtend bekend.

Lees verder

Damco legt aluminiumfabriek in Groningen stil

Aluminiumproducent Damco legt zijn fabriek in het Groningse Farmsum stil vanwege de hoge energieprijzen en een gebrek aan overheidssteun. Dit meldde de fabrikant vrijdag.

Lees verder

Ryanair vervoert meer passagiers

Ryanair heeft in augustus meer passagiers vervoerd dan in dezelfde maand een jaar eerder, toen het vliegverkeer nog te lijden had onder de coronapandemie. Dit bleek vrijdag uit cijfers van

Lees verder

Valuta: markt wacht al op rentebesluit ECB

De euro noteerde vrijdag licht onder 1,00 dollar in een nerveuze markt.

Lees verder

Beursblog: stijging werkloosheid VS helpt AEX

De winst van de AEX loopt op na de publicatie van het arbeidsmarktrapport uit de VS. De banengroei was weliswaar in lijn met de verwachtingen, maar de werkloosheid steeg onverwachts.

Lees verder

‘CEO Shell stapt mogelijk in 2023 op’

CEO Ben van Beurden is van plan om in 2023 zijn bestuurstaken bij Shell neer te leggen. Dit schreef persbureau Reuters vrijdag op basis van bronnen.

Lees verder

Achmea rondt overname ABN AMRO PPI af

Verzekeraar Achmea heeft de overname van ABN AMRO-onderdeel Pensioeninstelling nv afgrond. Dit maakten de bank en de verzekeraar vrijdag bekend.

Lees verder

B&S Group ziet commissaris opstappen

Rob Cornelisse treedt per direct terug als lid van de raad van commissarissen bij B&S Group. Dit maakte het bedrijf actief in de groothandel vrijdagochtend bekend.

Lees verder

Beursblik: JPMorgan Research verhoogt koersdoel InPost

JPMorgan Research heeft vrijdag het koersdoel voor InPost verhoogd van 9,60 naar 10,20 euro bij handhaving van het Overwogen advies.

Lees verder

Groene start AEX voorzien na laat herstel op Wall Street

De Amsterdamse beurs gaat vrijdag naar verwachting in het groen van start. Futures op de AEX index noteren ongeveer een uur voor de beursgong op een winst van ruim een

Lees verder

Duitse export in juli omlaag

De Duitse export is in juli met meer dan 2 procent gedaald, terwijl ook de import afnam. Dat meldde het Duitse statistiekbureau Destatis vrijdag.

Lees verder

Shell Offshore verkoopt Californisch project

Shell Offshore gaat het belang in Shell Onshore Ventures, dat voor bijna 52 procent eigenaar is van Aera Energy LLC, verkopen aan IKAV. Dit maakte Shell vrijdag bekend.

Lees verder

AEX biedt potentie

De daggrafieken voor de AEX, Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq zijn misleidend, hoewel ze voldoende potentie bieden voor de korte termijn. In alle 4 de gevallen staat de index

Lees verder

Adyen 3,9% lager

Adyen sloot 3,9% lager op 1484 euro. Investtech: “Dit was de zesde dag op een rij dat het aandeel daalde en De afgelopen week is het aandeel 11.01% gedaald. Technisch

Lees verder

IMCD nadert stevige steun

IMCD viel met zoveel als 4,9% en eindigde op 131 euro. Investtech: “Het aandeel is niet meer op één dag gedaald sinds 16 juni, toen de daling 7,23% bedroeg. Het

Lees verder

JPMorgan Research verhoogt koersdoel InPost

JPMorgan Research heeft vrijdag het koersdoel voor InPost verhoogd van 9,60 naar 10,20 euro bij handhaving van het Overwogen advies.

Lees verder