Terug naar home

Meest gereageerd

Bram Voermans: De bodem op de beurzen is gezet. Of is dit nog maar het begin? 1

Het beurssentiment kan niet slechter dus de bodem is gezet. De inflatie is in de koersen verwerkt. Maar misschien krijgen we een recessie en is deze daling nog maar het

Lees verder

‘Aegon genereert meer kapitaal’

Morgan Stanley heeft na de recente kwartaalcijfers zijn verwachtingen verhoogd voor de hoeveelheid kapitaal die Aegon dit jaar en volgend jaar operationeel genereert.

Lees verder

Envipco opent Roemeense fabriek

Envipco heeft een nieuwe fabriek geopend in Roemenië, waar 15.000 recyclingsystemen per jaar kunnen worden geproduceerd. Dat maakte het bedrijf met een notering aan Euronext maandag bekend.

Lees verder

JDE wil veel meer fair trade koffie produceren

JDE Peet’s wil beduidend meer fair trade koffie gaan produceren en daar is een miljoeneninvestering voor nodig.

Lees verder

Fikse daling Chinese industriële productie

De Chinese industriële productie is in april stevig gedaald. Dit bleek maandag uit overheidscijfers.

Lees verder

Omzetsprong B&S

B&S Group heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de omzet zien aantrekken, vooral door een stijgende likeurverkopen. Dit maakte het bedrijf maandagochtend bekend.

Lees verder

Beursblik: sterke omzetontwikkeling B&S

B&S heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een sterke omzet geboekt, maar het bedrijf waarschuwde wel voor margedruk. Dit stelde analist Tijs Hollestelle van ING maandag.

Lees verder

Ryanair ziet verlies dalen

Ryanair heeft in het afgelopen jaar de omzet zien stijgen en het verlies zien dalen, en de luchtvaartmaatschappij verwacht dat het in het lopende boekjaar weer winstgevend zal zijn. Dit

Lees verder

Berenberg verlaagt koersdoel Ahold Delhaize licht

Berenberg heeft maandag het koersdoel voor Ahold Delhaize verlaagd van 28,00 naar 27,40 euro bij handhaving van het Houden advies.

Lees verder

Cabka haalt grote opdracht bij Amerikaanse Target binnen

Cabka heeft een meerjarige overeenkomst getekend voor de levering van herbruikbare, opvouwbare plastic kratten aan de Amerikaanse retailer Target. Dit maakte het bedrijf met een notering in Amsterdam maandagochtend bekend.

Lees verder

Optimix: Hoge inflatie zorgwekkend; recessie blijft uit

In maar liefst 60% van de toelichtingen op de cijfers van het eerste kwartaal van beursgenoteerde ondernemingen wereldwijd kwam het woord ‘inflatie’ voor. Voor eind 2021 was dit nooit meer

Lees verder

Aegon wint in lagere AEX

De AEX index koerste vrijdag kort na de beursgong 0,4 procent lager naar 722,69 punten, terwijl de Midkap vlak noteerde.

Lees verder

Valuta: ECB moet in actie komen

De Europese Centrale Bank moet snel in actie komen, wil het zijn geloofwaardigheid niet verliezen. Dit zegt valutahandelaar Joost Derks van iBanFirst tegen ABM Financial News.

Lees verder

Cijferseizoen weer grotendeels achter de rug

Het cijferseizoen is inmiddels wel achter de rug. Komende week zijn het vooral jaarvergaderingen en ex-dividendnoteringen die de agenda vullen.

Lees verder

Recordwinst voor Saudi Aramco

Saudi Aramco heeft in het afgelopen kwartaal een recordwinst behaald. Dit bleek zondag uit de cijfers van de Saoedische oliemaatschappij.

Lees verder

Grafiek Fidelity: China versoepelt liever kapitaalreserves banken om economie te stimuleren

Een verlaging van de verplichte kapitaalreserves die banken moeten aanhouden (RRR) blijft het favoriete monetaire wapen van China, zo blijkt uit de Grafiek van de Week van Fidelity International. Het

Lees verder

AEX: Opgaand patroon Elliott Wave nog niet uitgeteld

Markten willen ons laten geloven dat het de goede kant op gaat, maar de economische cijfers zijn minder juichend. Goldman Sachs verwacht een nieuwe investeringsgolf, wat als aanjager van de

Lees verder

Basic-Fit: bovengrens op 44,68

Basic-Fit sloot op 37,64 euro na 8,04% te zijn gestegen. De vorige keer dat het aandeel net zoveel steeg was op 9 maart, toen de stijging 9,9% was. Aldus Investtech.

Lees verder

Voorbeeldige koersbeweging ABN Amro

De koersbeweging van ABN Amro is voorbeeldig. Later deze week het kwartaalbericht. Begin maart heeft ABN Amro de aanval op de steun van iets boven de 9 euro al afgeslagen.

Lees verder