Terug naar home

Meest gereageerd

Mooie koop: iShares China Large Cap ETF

Ik heb vorige week corona opgelopen. Daarmee was ik een van de meer dan 250 miljoen besmettingen in China. Volgens de Chinese overheid is het beheersbaar, ook voor de economie.

Lees verder

eToro: ‘Sectoren en activaklassen voor een superboost’

2022 is voor veel beleggers een wilde rit geweest, maar er is optimisme dat betere tijden voor de deur staan en hogere rendementen weer mogelijk zijn. Hier zijn enkele sectoren

Lees verder

‘Chinese economie loopt steeds meer averij op’

De Chinese economie loopt steeds meer averij op, terwijl de Europese economie niet verder lijkt weg te glijden. Dit concludeerde investment specialist Jack Horvest van Van Lanschot Kempen maandag.

Lees verder

Grote Amerikaanse banken rekenen op recessie

Grote Amerikaanse banken zien een economische recessie snel naderen voor de Verenigde Staten. Dit blijkt uit een rondgang door The Wall Street Journal.

Lees verder

Beleggers zien het zonnig in voor 2023

Het grootste gedeelte denkt dat de AEX er dit jaar 5 tot 15% bij krijgt, zo blijkt uit onze meting van het Nationaal Beleggerssentiment.

Lees verder

AEX start 2023 met flinke koerswinst

De Amsterdamse beurs is maandag, op de eerste handelsdag van het nieuwe jaar, met een flinke winst gesloten.

Lees verder

Aandeel Atos flink hoger

Het aandeel Atos noteert maandag 11,4 procent hoger, na geruchten dat Airbus zou overwegen een belang te nemen in de tak cybersecurity van Atos.

Lees verder

Beursblog: Beleggers goedgemutst nieuwe jaar in; Philips na dramatisch 2022 bij koplopers

Beleggers zijn het nieuwe jaar goedgemutst begonnen. Anderhalf uur na opening staan alle belangrijke Europese beurzen die al open zijn, in de plus. Ook de indices op het Damrak kleuren

Lees verder

Dubbele top Ahold

Koninklijke Ahold Delhaize N.V. (AD) eindigde op 26.84 euro na een daling van 1.7%. We moeten terug naar 10 oktober om een lagere slotkoers te vinden voor het aandeel. Het

Lees verder

Chinese economie in december flink verslechterd

De Chinese economie stond er in december nog slechter voor. Dit bleek afgelopen weekend uit cijfers van de Chinese overheid.

Lees verder

Minder sterke krimp Nederlandse industrie

De Nederlandse industrie is in december wat aangetrokken, maar krimpt nog steeds. Dat bleek maandag uit cijfers van S&P Global en NEVI.

Lees verder

Ahold Delhaize start inkoop eigen aandelen

Ahold Delhaize is maandag gestart met de inkoop van eigen aandelen ter waarde van in totaal 1 miljard euro. Dit maakte de supermarktuitbater maandagochtend bekend.

Lees verder

Italiaanse industrie krimpt minder

De Italiaanse industrie heeft in december iets minder krimp laten zien. Dit bleek maandag uit cijfers van S&P Global.

Lees verder

Videobericht: beursexperts tippen ASML en Philips voor 2023

De Amsterdamse beurs gaat in 2023 stijgen en ASML en Philips zijn de favoriete aandelen. Dit blijkt maandag uit de enquête die analist Corné van Zeijl afnam onder beursexperts.

Lees verder

ING rondt inkoopprogramma eigen aandelen af

ING heeft het inkoopprogramma van eigen aandelen, dat begin november werd gestart, afgerond. Er werden meer dan 107 miljoen stukken aangekocht voor gemiddeld 11,25 euro, of in totaal 1,2 miljard

Lees verder

Valuta: dollarzwakte blijft dominant thema

Aan het begin van het nieuwe jaar blijft dollarzwakte het dominante onderwerp voor de valutamarkt, omdat beleggers geloven dat de Federal Reserve de renteverhogingen zal vertragen en uiteindelijk de rente

Lees verder