AEX zwabbert + scan Dow-aandelen

De Europese aandelenmarkten zullen vandaag om het slot van gisteren bewegen. De angst voor een recessie blijft een gevaarlijke graadmeter, vooral in combinatie met de rente.

Beleggers lijken te vluchten, niet in obligaties maar Chinese aandelen. “Door de daling van de Morgan Stanley Capital International (MSCI) China Index met bijna 50% eind mei ten opzichte van de piek begin 2021, lijken Chinese aandelen aantrekkelijk”. Aldus Justin Thomson, Head of International Equity bij T. Rowe Price. “Pekings “zero COVID”-strategie is echter een belangrijk obstakel geweest voor een opleving van de groei. China heeft de capaciteit om te stimuleren.” President Xi Jingping heeft gezegd dat extra maatregelen zullen worden genomen om de economie een impuls te geven. Het doel is een groei van 5,5% bij een inflatie van 3,0%.

Amerikaanse futures staan fractioneel lager. Azië is kleurloos verdeeld. Nikkei -0,1%, Shanghai +0,6%, Hong Kong +1,3% en Australië +0,4%. De daling van Brent met 1,8% naar 109,76 dollar gaf de markten een zetje omhoog. Euro/dollar 1,0570. Bitcoin/dollar +2,2% op 20.294. Duitse Bunds -0,1 op 1,6200%. US Bonds onveranderd 3,1562%.

Scan Dow-aandelen in euro’s

AEX zwabbert + scan Dow-aandelen

AEX: toename spread bandbreedte

AEX zwabbert + scan Dow-aandelen

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
juni 23 07:22 2022 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen