‘Beleggen of sparen’

In deze serie artikelen laten we de visies voorbijkomen van verschillende deelnemers aan de BeleggersFair. Ditmaal Corné van Zeijl, portfolio manager Actiam.

'Beleggen of sparen'“Veel mensen voelen de druk van de lage spaarrente. Zeker nu het jaareinde er aan gaat komen en men 1,2% belasting over het spaargeld moet betalen, terwijl de meeste spaarrentes ruim onder de 1% liggen. Deze druk zorgt ervoor dat steeds meer mensen nadenken of beleggen in bijvoorbeeld aandelen of onroerend goed niet iets voor hen is”, aldus Van Zeijl.

“In theorie is dat misschien het overwegen waard. Met bijvoorbeeld Europese aandelen had u de afgelopen 20 jaar 7,6% per jaar verdiend. En met onroerend goed 6,7%. Maar in de praktijk blijken veel beleggers veel minder te verdienen of zelfs te verliezen. Dat komt voor een groot gedeelte door hun eigen gedrag. Die genoemde mooie winstpercentages gingen gepaard met heftige koersschommelingen. Maak wel van tevoren een plan.”

 

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
november 20 08:00 2015 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen