Vlog: Binnen de AEX zijn er nog 5 echte toppers te vinden

De AEX is de afgelopen maand met 13,5% gestegen. De koersknallers zijn te vinden bij de oude gevestigde orde.

Hoop op een werkbaar coronavaccin en een daaruit voortvloeiende economische opleving hebben kopers naar de aandelenmarkten gelokt. Aandelen binnen de AEX die meer zijn gestegen dan de index zijn onder meer Unibail Rodamco (+70,4%), ING (39,5%), Aegon (+35,5%), ArcelorMittal (+31,7%) en RD Shell (+31,3%).

Deze ‘klassiekers’ hebben het aanmerkelijk beter gedaan dan de technische trekpaarden. ASMI steeg met 20,7% en ASML met 16,6%. De hoge fundamentele waarderingen beginnen de opgaande beweging te vertragen. Dat zien we ook terug bij andere aandelen. Prosus steeg met 5,9%, Galapagos met 1,7% en Just Eat Takeaway was zelfs 6,8% lager.

Qua charttechnische kansen zijn de mogelijkheden beperkt. De koersen van de volgende aandelen staan beneden het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen 12 maanden: Unibal Rodamco, Royal Dutch, Relex, en Galapagos. Aandelen waarvoor de procentuele ruimte naar de bovengrens groter is dan naar de ondergrens zijn: Unibail Rodamco, RD Shell, ABN Amro, Relex en Galapagos. Deze 5 aandelen kunnen als de charttechnische toppers worden gezien qua potentie.

Binnen de AEX zijn er nog 5 echte toppers te vinden
Aandelen zijn gerangschikt op koersontwikkeling in de afgelopen maand. De oranje gearceerde fondsen hebben een potentie die groter is dan het charttechnische risico.
Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
december 01 07:44 2020 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen