Britse fondshuizen hardst geraakt na Brexit

Europese beleggers haalden in juni bij elk van de fondshuizen meer dan een miljard euro weg, blijkt uit cijfers van Morningstar waarover The Financial Times schrijft. Deze fondshuizen zijn gevestigd in het VK of hebben er hun Europese hoofdkantoor.

Volgens Ali Masarwah, hoofdonderzoeker voor de regio EMEA bij de fondsbeoordelaar, waren de Britse managers slachtoffer van beleggers die hun risico’s afbouwden. Dit deden ze door hun beleggingen in aandelenfondsen te reduceren en tegelijkertijd hun blootstelling aan managers te verminderen die naar verwachting hinder zullen ondervinden van de door het regering ingezette koers om de Europese Unie te verlaten.

In reactie op de uitslag van het referendum daalden de koers van het pond en de aandelenmarkten, waaronder die van veel in het VK genoteerde fondshuizen.  

De grootste uitstroom (1,88 miljard euro) in Europa afgelopen maand zag het Amerikaanse Franklin Templeton. Het fondshuis dat vooral bekend is van haar opkomende marktfondsen, kampt al meer dan een jaar met uitstroom.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
juli 25 10:50 2016 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Fondsnieuws

Fondsnieuws is het grootste online platform voor beleggingsprofessionals in Nederland.

Toon meer artikelen