Candriam benoemt Elias Farhat tot CSO

Elias Farhat is door Candriam benoemd tot Chief Strategy Officer (CSO). Hij zal verantwoordelijk zijn voor het beheer van de externe groeikansen evenals van diverse projecten in het kader van Candriams globale strategie.

Elias Farhat is door Candriam benoemd tot Chief Strategy Officer (CSO)Farhat zal in alle besluitvormingscomités van de onderneming zetelen. Hij begon zijn carrière bij Bain & Company in Parijs en adviseerde twaalf jaar lang bedrijven in de Verenigde Staten, Europa en Latijns-Amerika inzake strategische, operationele, financiële en organisationele aspecten.

In 2002 richtte hij Velocity Advisors op, waar hij investeerders in hun investeringen bijstond, eerst in Dallas en daarna in New York. Hij was eveneens vennoot bij Capital E Advisors, een private equity-huis met participaties in thematische strategieën. Tegelijkertijd zetelde Farhat in de Raad van Bestuur en was hij actief betrokken als raadgever voor meerdere bedrijven.

“Ik ben trots dat ik Candriam kan versterken. Candriam geniet een internationale uitstraling en is een sleutelonderdeel van New York Life Investment Management, op zijn beurt één van de grootste vermogensbeheerders ter wereld. Ik werd in het bijzonder aangetrokken door de sterk gekwalificeerde teams en Candriams potentieel voor verdere groei”, geeft Farhat als reactie op zijn aanstelling.

“We verheugen ons dat Elias zich bij onze groep aansluit”, zegt Naïm Abou-Jaoudé, topman van Candriam en Chairman van New York Life Investment Management International. “Hij brengt ons een rijke ervaring in strategische en operationele analyse en zal ons verder begeleiden in onze sterke groei. De voorbije twee jaar steeg ons vermogen onder beheer met meer dan 45%.”

Het bericht Candriam benoemt Elias Farhat tot CSO verscheen eerst op The Asset.

Lees hier het hele artikel

  Categories:
oktober 20 14:27 2016 Print dit artikel