Eindelijk omslag bij PostNL

PostNL trok gisteren een sprintje van 12,19% waardoor het aandeel sloot op 2,94 euro. Wat nu?

De onderneming verwacht weer dividend te gaan uitkeren over 20202. Het bedrijfsresultaat zal uitkomen op minimaal 175 miljoen euro. Dat is flink hoger dan de eerdere raming van 110-130 miljoen euro.

De bijstelling heeft te maken met de groei van online en daaruit voortvloeiende vraag naar bezorging. Mede om de groei te financieren zijn 5 postsorteercentra verkocht en opnieuw in gebruik genomen middels een sale-and-lease-backconstructie, wat de balanspositie heeft verbeterd.

PostNL wil door de verbeterde financiële positie de digitalisering van het bedrijf versnellen naar een e-commerce logistiek en postaal bedrijf. Eindelijk.

De koers van het aandeel is flink gestegen. Eind maart bewoog de koers nog rond de 0,95 euro. Het aandeel staat nu 209% hoger op 2,94 euro. De koers staat inmiddels op het niveau van de bovengrens van de bandbreedte. De koers/winst staat op 22,2. Op termijn zien we de koers stijgen richting de 4,70 euro, niveaus die beleggers ook hebben gezien in 2015 en 2017.

Eindelijk omslag bij PostNL
Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
oktober 07 08:11 2020 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen