ETHENEA neemt onderzoekskosten op zich

ETHENEA Independent Investors S.A. heeft beslist om de onderzoekskosten onder de nieuwe MIFID II regels volledig op zich te nemen.

Het beleggingsproces van Ethenea berust, naast macro-economisch onderzoek en analyses, die van essentieel belang zijn voor het beslissingsproces van het Portefeuillebeheer team en die verricht worden door eigen personeel, ook op extern onderzoek. Beide geven een allesomvattend overzicht om de best mogelijke beleggingsbeslissingen te nemen. “Ons Portfolio Management Team zal toegang blijven hebben tot fundamenteel intern en extern onderzoek om op een blijvende manier optimale resultaten te bereiken voor onze klanten. De kosten worden gedragen door de onderneming om tegemoet te komen aan alle belangen”, zegt Thomas Herbert, Head of Portfolio Management bij ETHENEA Independent Investors S.A.

Deze beslissing werd genomen tegen de achtergrond van de EU richtlijn betreffende financiële markten MiFID II, die vanaf 2018 in werking treedt en bedoeld is om banken en financiële dienstverleners te beletten hun onderzoeksresultaten gratis aan te bieden. Tot nu toe waren de onderzoekskosten dikwijls in de transactiekosten inbegrepen. Maar in de toekomst moeten onderzoeksdiensten geïdentificeerd worden als een aparte kostenpost om zo meer transparantie te creëren. Vermogensbeheerders kunnen dan op hun beurt beslissen of de kosten naar de fondsen overgeheveld worden of de kosten op zich nemen.

Het bericht ETHENEA neemt onderzoekskosten op zich verscheen eerst op The Asset.

Lees hier het hele artikel

  Categories:
september 25 11:45 2017 Print dit artikel