Galapagos en Adyen nu favoriete aandelen

Het vertrouwen onder particuliere beleggers blijft langzaam stijgen en ligt ook in juli weer iets hoger dan een maand eerder. Beleggers blijven echter voorzichtig en rekenen niet op forse koersstijgingen in de zomer.

Het beleggersvertrouwen is daarmee weer terug op het niveau van begin maart, vlak voordat de beurzen hard onderuit gingen door de coronacrisis. Dat blijkt uit de nieuwe BinckBank Beleggersbarometer van juli, waarin beleggende klanten hun oordeel over het beursklimaat geven.

In juli stijgt het vertrouwen verder naar +3,4 (op een schaal van -10 tot +10). Ofwel 0,2 punten hoger dan in juni, maar nog altijd flink onder de piek die rond de jaarwisseling werd bereikt.

Opvallend is verder dat bij de voorkeur van beleggers de nieuwe verhoudingen op het Damrak steeds duidelijker zichtbaar zijn. Waar traditioneel fondsen als Shell en Unilever populair waren voeren nu Galapagos en Adyen de lijst van favoriete aandelen aan.

Beleggers zien de technologische sector als meest kansrijk om in te investeren, maar de medische sector volgt daar vlak achter.

Galapagos en Adyen nu favoriete aandelen

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
juli 06 09:04 2020 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen