Gouden kans Galapagos

Het biotechbedrijf Galapagos mag eerder dan verwacht het reumamiddel filgotinib op de Amerikaanse markt introduceren.

De Amerikaanse toezichthouder eiste aanvankelijk een aanvullend onderzoek naar eventuele nadelige effecten op de vruchtbaarheid van mannen, maar de uitkomst van proeven met muizen hebben de onderneming vrijgesteld. Eind dit jaar kan een aanvraag worden ingediend bij de Amerikaanse toezichthouder. Dat is een jaar eerder dan verwacht. Na goedkeuring lonkt een miljardenomzet voor Galapagos.

Het FD schrijft: “Reuma is een chronische auto-immuunziekte waarbij de gewrichten ontsteken en aftakelen. De ziekte treft naar schatting 1 op 100 volwassenen en komt vooral voor bij mensen meestal tussen 30 en 50 jaar. Voor farmabedrijven is reuma een van de meest lucratieve ziektes, goed voor een jaarlijkse omzet van zowat 18 miljard euro. Analisten schatten dat filgotinib tot 3 à 5 miljard euro omzet per jaar kan halen.”

Het aandeel noteert 114,60 euro. Het wordt een koersknaller.

Lees hier het hele artikel

  Categories:
juli 02 14:01 2019 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen