Vlog: Groener Shell een koopje (k/w 9,5)

RD Shell begint een prachtige ESG-kandidaat te worden. Groener Shell is een koopje (k/w 9,5).

De onderneming gaat de plannen om te verduurzamen sneller uitvoeren. Volgens topman Van Beurden is het geen verandering, maar een versnelling van de strategie. De komende jaren volgen gedurfde, maar weloverwogen stappen. Doelgericht en winstgevend. Milieudefensie vindt het hoopgevend dat Shell reageert op het vonnis.

Het is in deze categorie van ESG-verbeteraars waar voor beleggers de meeste winst valt te behalen. De economische wereld verandert snel, het gaat van winstmaximalisatie naar welvaartsmaximalisatie. Het is een kwestie van tijd dat bedrijven die geen maatschappelijk bijdrage hebben (o.m. door geen belasting te betalen) door beleggers terzijde zullen worden geschoven.

Charttechnisch zal de vergroening van Shell kunnen leiden tot een aanval op de 30 euro, wat een potentie betekent van 81% vanaf het huidige niveau van 16.43 euro. Aanvallen daarop werden in 2007, 2014 en 2018 afgeslagen. Na een doorbraak kan de koers naar 35 euro. De koers/winstverhouding (forward) is een magere 9,5.

Groener Shell een koopje (k/w 9,5)

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
juni 10 08:46 2021 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen