IMCD: Parel voor elke portefeuille

IMCD werd in 1995 afgesplitst van Internatio-Müller, dat later verder ging als Imtech. IMCD, voluit Internatio-Müller Chemical Distribution, is actief in de logistieke sector met de wereldwijde handel in chemicaliën.

IMCD: Parel voor elke portefeuille

Het hoofdkantoor staat in Rotterdam. Onder leiding van verschillende private equity-huizen maakte ze sinds de afsplitsing vooral door overnames een forse groei door. Het bedrijf is actief in ruim 30 landen en telt ruim 1500 medewerkers.

Een van de grote concurrenten is het Duitse beursgenoteerde Brenntag.

Het bedrijf is een echte kralenrijger. Door een aaneenschakeling van kleine overnames is het distributienetwerk steeds verder uitgebreid. Gecombineerd met superieure winstgevendheid heeft dat op de beurs de afgelopen drie jaar tot een verdrievoudiging van de koers geleid.

Dat kan tot een aardige bonus leiden in de vorm van een plaats binnen de AEX. Deze wordt namelijk samengesteld op basis van free float en bij IMCD zijn alle aandelen vrij verhandelbaar. Als de koers op peil blijft tot 15 februari, het meetmoment van Euronext voor de grondige herweging van maart, dan zit IMCD goed voor de AEX. Op 1 maart worden de jaarcijfers bekend gemaakt.

IMCD Monthly

Bekijk ook:

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
februari 18 14:28 2019 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen