‘Koersen zullen minder hard stijgen dan de winsten’

“Aandelen worden op een relatief hoge koers/winstverhoudingen gewaardeerd. Op basis van cyclische aanpassingen liggen ze op het niveau van 1929”, meent Jeffrey Gundlach, CEO bij DoubleLine en als zodanig fondsmanager voor Nordea.

Is dat een reden om te verkopen. “Nee”, blijkt uit zijn woorden. “De winsten zullen dit jaar stijgen en de koers/winstverhoudingen zullen dalen.” En dat is wel een opmerkelijke uitspraak. Het impliceert dat de aandelenkoersen dit jaar minder sterk zullen stijgen dan de bedrijfswinsten. Dit valt alleen te rechtvaardigen als er een bepaalde angst in de markt zit, waarbij dan direct aan de ontwikkeling van de rente moet worden gedacht. Gundlach: “Als het rendement op 10-jarige Amerikaanse staatsleningen stijgt tot boven de 3% dan is dat het einde van de hausse op de obligatie- en andere markten.”

De Amerikaanse 10-jarige staatsleningen zijn op weg naar de 3%. Een doorbraak kan leiden tot grote sentimentsveranderingen op allerlei markten met dalende koersen tot gevolg.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
maart 17 15:16 2017 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen