Lukas Daalder (Robeco): Obligaties blijven verboden terrein

Door het aantrekken van de wereldeconomie zijn aandelen gestegen en obligaties gedaald. Dit roept de fundamentele vraag op, of we eindelijk voldoende vaart hebben gekregen om het doemscenario van stagnatie achter ons te laten.

Volgens Lukas Daalder, Chief Investment Officer van Robeco Investment Solutions, komt het allemaal neer op één belangrijke vraag: reflatie of stagnatie? “Nu de economische cijfers krachtig blijven, wordt een structurele stagnatie steeds meer in twijfel getrokken. Het is dan ook niet moeilijk te begrijpen waarom dit thema zo veelbesproken is. Als er werkelijk sprake is van structurele stagnatie, is het huidige economische herstel maar iets tijdelijks; hoogstens iets dat we aan het eind van het jaar al weer vergeten zijn. In dat geval gaat het verschijnsel reflatie van het afgelopen halfjaar geleidelijk aan verdwijnen, met als logisch gevolg een herstel voor obligaties en een daling voor aandelen. Maar als de structurele stagnatie niet veel meer was dan een bevlieging – een waanidee op basis van een toevallige reeks ongelukkige conjuncturele tegenslagen en dus geen structureel verschijnsel – dan kunnen de markten in de komende maanden of zelfs jaren rekenen op meer positieve verrassingen. Dan houdt de reflatie aan, waardoor obligaties verboden terrein blijven en risicovolle beleggingen het goed blijven doen.”

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
april 11 14:59 2017 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen