Microsoft moet sterker groeien

Microsoft lijkt er wat voor te voelen om TikTok over te nemen van ByteDance.

Natuurlijk kan men zich afvragen wat Microsoft moet met een korte videodienst. Het kan een aanvulling zijn op tal van producten als LinkedIn, Teams, Outlook en Skype, maar het zou vooral een politieke beslissing kunnen zijn. VS-president Trump wil het Chinese TikTok blokkeren, maar door een overname blijft het beschikbaar en leidt China geen gezichtsverlies. Zo’n overname is meer waard dan tientallen miljarden die voor de acquisitie worden betaald. Het is slechts voor voorfinanciering van nieuwe afboekingen.

Groei is voor Microsoft belangrijk en daar hoort een ongecompliceerde toegang bij tot de Chinese markt. Het groeimodel laat enkele scheurtjes zien. Ze zijn verre van bedreigend, maar kunnen wel voor een sentimentsomslag zorgen bij beleggers. De mooie kwartaalcijfers laten een mix van plussen en minnen zien, deels door een andere wijze van verslaggeving en deels door de coronacrisis. De gepubliceerde winst per aandeel van 1,46 dollar is hoger dan de raming van 1,34 dollar. De omzet steeg op jaarbasis met 13%, het bedrijfsresultaat met 8% en de winst per aandeel met 15%.

Voor het aandeel wordt bijna 35 keer de winst betaald bij een koers van 205,01 dollar. De koers/winst versus de groei ligt daardoor op 2,3. Het zijn ratio’s die aangeven dat Microsoft kwetsbaarder is geworden. De maandchart onderstreept dat.

Microsoft moet sterker groeien

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
augustus 01 07:35 2020 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen