Neil Dwane (Allianz): ‘Actief beheer cruciaal in 2018’

Allianz Global Investors verwacht voor komend jaar dat de lage volatiliteit blijft doorzetten. In dit beursklimaat is actief beheer cruciaal in de zoektocht naar rendement en het beheersen van risico’s, stelt hoofdstrateeg Neil Dwane in de Outlook 2018.

In de Outlook noemt Dwane een aantal economische verwachtingen. “Aanpassingen aan het monetaire beleid verlopen traag en we verwachten dan ook dat de rente laag blijft. De financiële repressie houdt aan. Beleggers dienen op hun hoede te zijn voor de impact van inflatie.”

Dwane verwacht dat ook de volatiliteit laag blijft. “Maar als zich heftige koersschommelingen voordoen, ontstaan er mogelijk interessante koopkansen. In een beursklimaat met weinig volatiliteit, dat te kampen heeft met geopolitieke risico’s en disruptie, is actief beheer, waarin fundamentele research en ESG zijn meegenomen, cruciaal in de zoektocht naar rendement en het beheersen van risico’s.”

De beleggingsideeën voor 2018 zijn: olie, Europese aandelen, bepaalde obligaties in opkomende markten, Amerikaanse financials en Aziatische tech en infrastructuur.

Lees hier de hele Outlook 2018

 

 

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
december 07 12:28 2017 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen