Nieuwe topman Intel aanzet nieuwe topkoers

Intel heeft een nieuwe topman en de koers schiet omhoog.

Onder leiding van de vertrokken CEO kon Intel de concurrentie niet van zich afslaan. De nieuwe CEO Pat Gelsinger, voorheen topman van VMWare en ex-manager bij Intel, moet daar verandering in brengen. Zo wil hij de range van processoren sterk uitbreiden naar andere digitale producten. Onlogisch is dat niet, omdat het niet langer draait om pc’s en servers. Bovendien zullen duurzamere processoren moeten worden gemaakt die minder energie gebruiken, een proces dat door andere fabrikanten als is ingezet.

De koers van het aandeel steeg gisteren met 7% tot 56,95 dollar. Dat komt neer op 11,2 keer de winst. In Duitsland noteert Intel 46,95 euro. Een aanval op de top van 63 euro begin vorig jaar is te rechtvaardigen.

Nieuwe topman Intel aanzet nieuwe topkoers

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
januari 14 05:01 2021 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen