NN IP: Crisis opkomende markten grootste bedreiging

Institutionele beleggers zien een crisis in opkomende markten op dit moment als de grootste bedreiging voor hun portefeuilles. Uit een onderzoek in opdracht van NN Investment Partners komt naar voren dat 33% van hen een dergelijke crisis ziet als het grootste risico waarmee zij worden geconfronteerd, gevolgd door een Black Swan-gebeurtenis (25%), een eurozone-crisis (22%) en een aanscherping van de rente door de Fed (22%).

Maarten-Jan Bakkum, Senior Emerging Markets Strategist bij NN Investment Partners: “In de afgelopen maanden zijn opkomende markten over de hele linie verslechterd, waarbij Rusland, Zuid-Afrika en Brazilië de voornaamste slachtoffers waren. De aanhoudende correctie van de Chinese vraag en de daaruit voortvloeiende daling van de grondstoffenprijzen blijven belangrijke nadelige factoren. Er is weer sprake van uitstroom uit opkomende markten en dit betekent een moeilijker financieel klimaat en een waarschijnlijke versnelling van de schuldenafbouw.”

“Er zijn voor de toekomst echter ook positieve tekenen te zien in opkomende markten: als de Chinese autoriteiten erin slagen om de economie te stabiliseren en er geen omvangrijke faillissementen zijn in andere landen met een buitensporige kredietgroei, zoals Maleisië, Thailand, Turkije en Brazilië, dan kunnen de markten langzaam vooruit gaan lopen op een groeiherstel. Koersstijgingen vanaf lage niveaus zouden kunnen leiden tot een verbeterd marktsentiment, met stijgende valuta’s, dalende rentes en het gevoel dat een groeiherstel dichterbij komt.”

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
januari 06 12:17 2016 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen