Ole Hansen (Saxo): Zilver beter dan goud

Zilver kan de komende tijd veel waard gaan worden, voorziet Ole Hansen, head of commodity strategy bij Saxo Bank. “Het vertrouwen in goud is sterk en plotseling gedaald met een snelheid die ongekend is.” De daling heeft te malen met de stijgende rente in de VS, de oplopende dollar en de dalende grondstofprijzen.

“Hoewel handelaars de Amerikaanse rentestijging al ingecalculeerd hebben, is de impact van een rentestijging op de dollar nog niet ingeprijsd. Het feit dat er teruggegaan zal worden naar long posities op de Amerikaanse dollar is slecht nieuws voor goud, omdat dat met name in dollars wordt gehandeld. Goud zal het pas echt lastig krijgen in het eerste kwartaal van volgend jaar.” Hansen geeft de voorkeur aan zilver boven goud. De voorkeur wordt mede ingegeven door lagere productieverwachtingen van industriële metalen enerzijds, en hogere vraag naar zilver anderzijds. Met name de grote vraag uit China is bepalend voor de stijgende prijs van zilver.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
december 02 09:45 2015 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen