Salah Bouhmidi (IG): ‘Correctie bitcoin zet door’

De koers van de bitcoin staat de afgelopen dagen onder druk en kan volgens Salah Bouhmidi, Head of Markets bij broker IG verder zakken.

“Als we technisch kijken naar de koers van de Bitcoin, dan zien we dat de cryptomunt aan momentum verliest. Er vormde zich een wigformatie waarvan afgelopen zondag de bodem werd doorbroken. Dit zorgde voor verdere neerwaartse druk.”

Bouhmidi noemt een belangrijk draaipunt, dat beleggers in de gaten dienen te houden. “Het niveau van 55.148 dollar moet houden, want anders ontstaat er verkoopdruk en een koersdoel van zo’n 48.000 dollar.”

Daarnaast ziet de analist nog een teken van zwakte: “Tegelijk met het uitbreken van de wigformatie aan de onderkant zakte ook de RSI onder het belangrijke niveau van 48,5 staan. Alleen een terugkeer boven dit niveau kan de neerwaartse trend van de bitcoin ontkrachten.”

 

Salah Bouhmidi (IG): 'Correctie bitcoin zet door'

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
april 23 05:47 2021 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen