Waar liggen de bodems in de markten

De druk op de aandelenkoersen lijkt wat af te nemen. Vanmorgen, voor de opening van de Europese markten, stond de Dow op een verlies van 1,7%.

Momenteel is dat gedaald naar -0,52% bij een verlies voor de S&P van 0,34% en de Nasdaq van 0,52%. Het heeft veel van een technisch herstel. Zo staat de Dow Jones op dagbasis beneden de ondergrens van de bandbreedte. Het is een kleine opsteker dat de Amerikaanse inflatie op jaarbasis is gedaald naar 2,3% in september van 2,7% in augustus.

De wereldwijde economische groei is waarschijnlijk onvoldoende om de gevolgen van een handelsoorlog op te vangen, aldus IMF-directeur Christine Lagarde. Maar wat moet je doen in dit soort van markten? Axel Weber, CEO van UBS, is van mening dat beleggers nu niet uit moeten stappen. “Men is te pessimistisch. Er komt geen wereldwijde recessie en aandelen blijven kansen bieden.” Theoretisch heeft Weber gelijk, maar als de markt met 20% zou corrigeren zal het koersgemiddelde met 25% moeten stijgen om de verliezen goed te maken. Onbeschermde hausseposities zijn daarom onverantwoord.

De paniek op de beurzen is aangezwengeld door de stijgende rente. Het is wellicht een opsteker dat de Britse vermogensbeheerder LGIM zijn oordeel over Amerikaanse staatsobligaties naar boven heeft bijgesteld, van onderwogen naar neutraal. “Juist de recente verkoopdruk, met als gevolg daarvan een stijgende Amerikaanse rente, maakt deze schuldtitels. Het rendement op treasuries is dichtbij onze inschatting van de juiste waarde”, aldus Christopher Jeffery, Fixed Income Strategist van LGIM. “Tijd om er minder pessimistisch over te worden.” Het rendement op 10-jarige bonds is 3,1554%.

Maar waar liggen technische bodems. Het charttechnische programma van MetaStock geeft de volgende uitkomsten op maand- en kwartaalbasis. Het zijn geen doelen, maar technische indicaties.

Waar liggen de bodems in de markten

 

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
oktober 11 15:27 2018 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen