Beleggen met geleend geld, goed idee?

Ben jij van plan om te beleggen, maar heb je het geld dat je wilt investeren nog niet? Dan overweeg je mogelijk om een lening af te sluiten.

Beleggen met geleend geld, goed idee?Laten we eerst de verschillende leenvormen eens toelichten. Een persoonlijke lening is een vast bedrag dat je leent en waar je rente over betaalt. Eenmaal afgelost, kun je het geld niet opnieuw opnemen. Bij een doorlopend krediet is dat wel het geval. Je kunt steeds opnieuw geld lenen, ook als je dit eerder hebt afgelost.

Nu je de verschillende leenvormen kent, zullen we verder ingaan op de vraag of het verstandig is om te beleggen met geleend geld.

Belangrijk is om jezelf niet rijk te rekenen

Beleggen met geleend geld is niet altijd een slecht idee. Belangrijk is echter wel om er rekening mee te houden dat je rente betaalt over het geleende bedrag. Hierdoor zal het rendement altijd lager zijn dan wanneer je zelf het geld zou hebben om te investeren. Reken je ook niet rijk voordat je investering inderdaad goed heeft uitgepakt. Bedenk dus ook wat je zou doen in het slechtste scenario. Stel je voor dat je het geleende geld zou beleggen en dit geld compleet verliest. Ben je dan in staat om de lening terug te betalen? Zo niet, dan is het niet verstandig om te beleggen met geleend geld. Zo ja, dan kun je zelf bepalen of het risico de moeite waard is voor jou.

Heb je geld om te beleggen, dan is dat altijd beter

Als je het geld hebt om te beleggen, dan is het verstandiger om het geld te investeren dat je kunt missen. Zo voorkom je dat je in de schulden komt als gevolg van een verkeerde investering. Wanneer je wél geld wilt lenen om te beleggen, dan is het aan te raden om voor een persoonlijke lening en niet voor een doorlopend krediet. Met een doorlopend krediet is de neiging namelijk groot om opnieuw geld te lenen als de investering bijvoorbeeld misloopt.

Wanneer kun je geld lenen om te beleggen?

Geld lenen om te beleggen is aan te raden als er zich een bijzondere gelegenheid voordoet waardoor je niet veel langer kunt wachten met investeren. Zijn de koersen van een aandeel bijvoorbeeld enorm gezakt en vermoed je dat dit aandeel er weer bovenop komt, dan kun je geld lenen om te beleggen. Zo voorkom je dat je een unieke gelegenheid om te beleggen mist.

write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Geef een reactie

 
  Article "tagged" as:
  Categories:
oktober 21 15:28 2021 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.

Toon meer artikelen